כניסה
למנויות
צרו קשר

לזניית קישואים מעלפת!

לזניית קישואים מעלפת!

רכיבים:

 קישואים
לרוטב עגבניות:
1 בצל מטוגן עם כף שמן ובמידת הצורך נוסיף מים לאידוי ואז נוסיף:
2 עגבניות מגוררות בפומפייה.
1 שן שום.
1 כף רסק עגבניות
פרמז'ן 
מעט מים ותבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה.
לרוטב גבינות:
35 גרם פטה עיזים 16% (ככף אני מוציאה ומשאירה לפיזור מעל בסיום)
2 כפות קוטג'
2 כפות גבינה לבנה
1 ביצה
חצי פרוסת גבנ"צ 22%
מתבלים עם אורגנו ומלח

אופן הכנה:

בלזניה הזו דפי הלזניה אלו דפי קישוא שמכינים באמצעות חיתוך הקישוא לדפים דקיקים עם סכין/ מנדולינה, אני השתמשתי במנדולינה.
מכינים את דפי הלזניה ואת הרטבים מראש ולסיום מסדרים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180° ל-כחצי שעה.
ועכשיו להכנה:
פורסים כ 3 קישואים לדפים באמצעות מנדולינה, אלו יהיו דפי הלזניה שלנו (תלוי בגודל התבנית). את הקישוא קליתי עם ממש מעט שמן ומלח לפני סידור "הלזניה" (בהחלט אפשרי להכין ללא קלייה מוקדמת של הקישוא).
בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות ואת רוטב הגבינות.
ולסידור הלזניה בתבנית:
מתחילים מסידור שכבת בסיס של קישוא בתחתית, רוטב עגבניות מעל, שוב שכבת קישוא, כל רוטב הגבינות, שוב שכבת קישוא ושוב רוטב עגבניות ומעל שכבת קישוא עם ככף פטה עיזים מפוררת מעל + כף פרמז'ן. קוצצים 2 עלי בזיליקום + פרוסות של שרי ומקשטים את הלזניה.
מכניסים לתנור וכעבור חצי שעה מתענגים!
*את הפטה ניתן להמיר בבולגרית 5% ובכך "לחסוך" עוד חצי מנת חלבון + להמיר לגבנ"צ רזה יותר אך אני האחרונה שתמליץ על אכילת פלסטיק (;  כשטעים לנו זה סוד ההצלחה!

איך נתייחס:

באופן זה כל המתכון = 6 מנות חלבון.
למתכון עם הקוואקר נתייחס כ 7 מנות של פחמימה וחלבון יחד ואז שליש מהתבנית זו ארוחת ערב של 1 פחמימה + 1.5 חלבון

 
להאמין. לפעול. להגשים.